DUNP: Izetu Cami poveren još jedan mandat

Novi saziv Studentskog parlamenta Dr┼żavnog univerziteta u Novom Pazaru danas je na┬á redovnoj konstitutivnoj sednici odlu─Źio da jo┼í jedan mandat na funkciji predsednika poveri┬á Izetu Cami,┬á koji je i do sada obavljao ovu du┼żnost.

Izet Cama, student master studija gra─Ĺevinarstva, dobio je jednoglasnu podr┼íku najvi┼íeg studentskog predstavni─Źkog tela.

Za zamenika predsednika izabran je Nikola Gli┼íovi─ç, apsolvent ra─Źunarske tehnike, ┬ádok ─çe du┼żnost sekretara obavljati Anesa Halilovi─ç, student druge godine prava.

Na┬á konstitutivnoj sednici Studentskog parlamenta,┬á koja se odr┼żava pred po─Źetak ┼íkolske godine, pokrenut je postupak za izbor novog studenta-prorektora i izabrano je Predsedni┼ítvo najvi┼íeg studentskog predstavni─Źkog tela.

Prorektor Dr┼żavnog univerziteta prof. dr Zana Doli─çanin, u svom obra─çanju pre po─Źetka radnog dela sednice, naglasila je da su studenti u centru obrazovnog procesa i da ─çe uprava ove visoko┼íkolske ustanovedosledno podr┼żavati sve konstruktivne predloge Studentskog parlamenta koji vode unapre─Ĺenju rada i pobolj┼íanju kvaliteta nastave.

Izet Cama je ocenio da┬á je intersovanje tokom izbornih aktivnosti u studentskoj organizaciji bilo izuzetno veliko, pa o─Źekuje da ─çe predstavnici studenata┬á i u novom mandatu imati puno posla i da ─çe odr┼żati┬á kontinuitet┬á sa ve─ç zapo─Źetim aktivnostima.

Sastav najvi┼íeg studentskog predstavni─Źkog tela ─Źine izabrani predstavnici svih studijskih programa Dr┼żavnog┬á univerziteta.

Za novi saziv┬á┬á Studentskog┬á parlamenta,┬á izbori se uobi─Źajeno odr┼żavaju u aprilu, a konstitutivna sednica u septembru.

Izvor: DUNP

Podeli