Sport

Lekpek: Stigli Toskić, Memić i Vanić, čekamo Magomedova i još neke boksere

Kao osvajač Razvojne lige Srbije, Bokserski klub Novi Pazar izborio je pravo nastupa u Regionalnoj ligi, koja startuje krajem meseca.

Rukovodstvo kluba na čelu sa sportskim direktorom Selverom Lekpekom jača takmičarski kadar za prvo kolo i gostovanje banjalučkoj Slaviji zakazano za 30. septembar.

“Boks je kod nas doživeo veliku ekspanziju, a titula u Razvojnoj ligi Srbije, potvrđena početkom juna u poslednjem kolu u ‘Pendiku’, bila je i pozivnica za visoko društvo. U cilju što boljeg rezultata, angažujumo proverena imena iz Pazara, ali i iz drugih sredina. Želimo da učestvujemo, ali u našoj prirodi je da se borimo za visok plasman”, rekao je Lekpek.

On je otkrio da će za Novi Pazar u Regionalnoj ligi nastupiti i reprezentativci Srbije Džejlan Toskić, Almir Memić i Sadam Magomedov, jedan od najboljih mladih boksera u državi Dženis Vanić, kao i još neki bokseri s kojima se trenutno pregovara.

“Uspostavili smo saradnju sa ovdašnjim Bokserskim klubom Dandi, od koje ćemo svi imati koristi i za koju verujem da će biti još intenzivnija. Početkom decembra bićemo domaćini ‘Zlatne rukavice’. Taj turnir je poput mini šampionata sveta”, naveo je Lekpek.

Kapiten Ahmed Mavrić i pojačanje iz ovdašnjeg Dandija Toskić veliki su aduti novopazarskog tima, a već sledeće sedmice očekuje ih Prvenstvo Srbije.

“Vidim nas na vrhu tabele u Regionalnoj ligi. Dobro smo trenirali i imali jake sparinge. Stigli su reprezentativci Toskić i Memić, dosta su mi pomogli. Optimisti smo pred Prvenstvo Srbije, a potom sledi i prvo kolo Regionalne lige u Banjaluci”, najavio je Mavrić.

“Čašt i zadovoljstvo je predstavljati svoj grad u Regionalnoj ligi. Daćemo i poslednji atom snage. Hoćemo što više pobeda. Fokus je titula, kao i svima. Treniramo dva puta dnevno. Pre toga, želimo da ponovimo dobre rezultate sa prošlogodišnjeg sampionata države” dodao je Toskić.

Saradnja gradskih klubova raduje sve iskrene ljubitelje plemenite veštine i sporta, a boksu može da donese samo dobre stvari.

“Nadam se da je ovo samo početak. Šteta bi bilo da Pazar nije u vrhu. U mom klubu su četiri reprezentativca, četiri prvaka države. Možemo da napravimo jak tim jer su u Novom Pazaru bokseri poput Mavrića, sada je tu i Memić. Moramo da podržimo decu kako bi ostala u našem gradu”, kazao je sportski direktor Bokserskog kluba Dandi Nijazija Mujdragić.

M. Minić

Podeli