DruštvoVesti

Gradski štab naredio angažovanje dodatne mehanizacije

Gradski štab za vanredne situacije izdao je naredbu da se angažuje i dodatna mehanizacija privatnih firmi, kako bi se što pre popravili oštećeni seoski putevi i druga infrastruktura na teritoriji Novog Pazara, nakon jučerašnjeg nevremena.

„Najviše štete kiša je nanela na putevima u selima prema Trnavi i Deževi, Grubetiću, Lukarima i Sebečevu, ali i u brojnim podgolijskim mestima“, objasnio je rukovodilac Odeljenja za vanredne situacije i poslove odbrane Grada Novog Pazara Ismail Dupljak, ističući da je do sada primljeno čak 32 prijave za oštećenja seoskih saobraćajnica tokom poslednjih pljuskova.

Brojne ulice Novog Pazara bile su neko vreme pod vodom. Saobraćaj se obavljao otežano.

Kako je Dupljak objasnio, iako se redovno čiste slivničke rešetke, ogromnu količinu vode kanalizacija nije mogla da primi.

Struja je nestala u više od polovine grada, nakon obilne kiše i udara gromova.

“Predstavnici Elektrodistribucije obavestili su ostale članove Štaba za vanredne situacije da je voda ušla u jednu od trafostanica, koja je napajala i mobilne operatere, pa nije bilo ni struje, ni interneta, a signal operatera je bio veoma slab”, kazao je Dupljak nakon sednice Štaba za vanredne situacije, koja je održana nakon jučerašnjeg nevremena.

Na privatnim objektima nije bilo veće štete.  Odeljenju za vanredne situacija i poslove odbrane javilo se tek nekoliko domaćinstava.

Građani,  kojima su bili poplavljeni neki od pomoćnih ili podrumskih prostora, mogu koristi sušilice, kojima raspolaže Novi Pazar.

“Grad je tokom poslednjih 12 godina izgradio više antierozivnih brana na vodama drugog reda i na bujičnim potocima, tako da zahvaljujući tome, nije bilo velikih poplava kakve su u ovom gradu jedno vreme bile česte”, zaključio je Dupljak.

Z. M.

 

Podeli