Sport

Tarik Pepić krči svoj teniski put

Stopama Hamada Međedovića, koji je sa samo 19 godina među 260 najboljih tenisera sveta, kao i godinu mlađe Fatme Idrizović rangirane oko 1.500 pozicije u ženskoj konkurenciji, uskoro bi mogli da krenu još neki mladi Novopazarci i Novopazarke.

Jedan od njih je Tarik Pepić, rođen 2007. godine. Osnove belog sporta savladao je u Sloveniji, pa je nastavio u Novom Pazaru, a trenutno se usavršava u Beogradu.

“Krenuo sam sa četiri i po godine. U jednom momentu trenirao sam i fudbal, ali to je bila samo dopuna. Prestao sam da treniram fudbal i okrenuo se isključivo tenisu. Gimnazijalac sam u Beogradu, a škola i tenis idu uporedo bez većih problema, pre svega zbog razumevanja razredne”, rekao je Pepić.

“Kao igrač se trudim da se prilagodim protivniku. Mogu da napadnem i pritisnem, ali i da se branim”, dodao je on.

Kada je u Pazaru, Pepić najčešće trenira sa Enesom Fekovićem.

“Dobar je igrač, sluša savete. Sviđa mi se što je agresivan, ulazi u teren, ima dobar ritern i slajs, izlazi na mrežu. Oseća igru i uvek daje maksimum. Mislim da će da pronađe svoj put, iako u tenisu morate mnogo da radite, a pitanje je hoćete li uspeti”, ocenio je Feković.

Pepić igra širom regiona, gde su mu najveći dometi četvrtfinala na evropskim turnirima trećih kategorija u Nikšiću i Tirani. Sredinom avgusta nastupio je i na prvoj kategoriji u Sarajevu, a slede i novi izazovi.

“Naredne sedmice očekuje me ITF peta kategorija na Zlatiboru, a posle toga treća evropska kategorija u Skadru”, najavio je Pepić.

M. Minić

 

Podeli