Sport

Memorijal obeležili Stojanovski, Ljubisavljević, Gračanin, Dunjić, ribolovci, planinari, kiša i odlična organizacija

Plivač iz Skoplja Kristijan Stojanovski pobednik je trke pet kilometara održane u okviru jubilarnog 25. Memorijala Safet Mavrić Ćako na jezeru Gazivode.

Stojanovski je slavio ispred Petra Nićina i trećeplasiranog Marka Lončarskog iz bečejskog Svimstara.

U ženskoj trci na pet kilometara pobedila je Milica Ljubisavljević iz Srema, dok su drugo i treće mesto zauzele članica Vojvodine Anastasija Miljanić i plivačica Kragujevačkog Pirata Marta Dunjić.

U neizvesnoj završnici na kilometar i po, Jasmin Gračanin iz novopazarskog Delfina 2007 je za delić sekunde nadmašio predstavnika Kanjiže Adama Muhija, dok je treće mesto pripalo još jednom članu Delfina 2007 Ramizu Gračaninu.

Trećeplasirana sa pet kilometara, Marta Dunjić bila je najbrža na 1.500 metara, kao druga i treća završile su Sara Dražanin iz Delfina 2007 i Kanjižanka Žofja Pilisi.

Od plivača iz Novog Pazara na pet kilometara, Lazar Filipović iz Delfina 2007 dominirao je u uzrastu za 12 i 13 godina, dok je njegova klupska koleginica Sara Dražanin zauzela drugo mesto u kategoriji 14 i 15 godina, a Novopazarka Emina Spahić bila je treća kod plivačica starosti 16 i 17 godina.

Od Novopazaraca na 1.500 metara, Jasmin Gračanin i Petar Petrović iz Delfina 2007 ostvarili su trijumfe kod plivača starosti od 35 do 39, odnosno od 18 do 19 godina, a Ramizu Gračaninu iz istog kluba pripala je druga pozicija kod plivača koji imaju 14 i 15 godina.

U nadmetanjima plivača i plivačica iz Novog Pazara na 200 metara, kod muškaraca se izdvojio Endre Gereg, ispred Murata Javorovca i Tahira Bibića na trećem mestu, a u ženskoj konkurenciji pobedila je Hena Mavrić, dok su Amina Šuševića i Sebila Suljević bila druga i treća.

Kod ribolovaca plovkara slavio je Senad Gračanin, iza kojeg su se plasirali vicešampion Ismail Fujaljkić i Ivan Vučićević, a prvak kod kadeta postao je Anel Pejić, dok su drugi i treći bili Pavle Vukomanović i Mehmed Šaćirović.

U ribolovačkoj disciplini mušičarenje najbolji učinak imao je Kenan Dupljak, kojeg su pratili Emir Gegić i Samir Dazdarević na trećem mestu.

U organizaciji Planinarskog kluba Sandžak, planinari su prešli transferzalu u dužini od skoro 50 kilometara.

Grad Novi Pazar bio je pokrovitelj i ovogodišnjeg memorijala Safet Mavrić Ćako, koji je po kišnom vremenu odlično organizovao gradski Sportski savez, u saradnji sa ovdašnjim Savezom za školski sport, Plivačkim klubom Novi Pazar i Plivačkom klubom Delfin 2007, Planinarskim klubom Sandžak i Gradskom organizacijom sportskih ribolovaca Novi Pazar.

M. Minić

 

Podeli