Sport

Sjajni Sinančević drugi u Evropi, osmo mesto za Kolašinca

Reprezentativac Srbije u atletici Armin Sinančević osvojio je večeras srebrnu medalju u bacanju kugle na Evropskom prvenstvu u Minhenu.

“Presrećan sam zbog ove srebrne medalje. Dan je krenuo jako dobro. Večeras u finalu se vodila prava borba u bacanju kugle. Dali smo sve od sebe da ovoj divnoj publici prikažemo najbolje bacače kugle u Evropi i mislim da smo uspeli u tome“, izjavio je Sinančević, a prenosi Srpski atletski savez.

Momak iz Brodareva u finalu je imao najbolji hitac od 21,39 metara, dok je drugi predstavnik Srbije, Sjeničanin Asmir Kolašinac bio osmi sa 20,15 metara.

“Nisam nezadovoljan. Ostaje možda žal za malo boljim rezultatom, ali specifično je bilo kod ovog takmičenja što su ujutru bile kvalifikacije, a uveče odmah finale. Neke tehničke stvari nisu se odvijale kako treba, ali svoj cilj sam ostvario. Želja mi je bila da budem medju prvih osam, tako da sam to uspeo da ispunim i idemo dalje. Čestitke Arminu na sjajnom rezultatu. Zaista, neverovatan uspeh“, rekao je Kolašinac.

Zlato je pripalo Hrvatu Filipu Mihaljeviću sa 21,88 metara, dok se bronzom okitio Tomaš Štanjek iz Češke sa 21,26 metara.

U finalu bacanja kugle nastupilo je 12 najboljih iz današnjih kvalifikacija, u kojima je dominirao Sinančević ličnim rezultatom sezone od 21,82 metara.

M. Minić

 

Podeli