PolitikaVesti

Turman se sastala sa Sulejmanom Ugljaninom

Šefica Kancelarije OSCE-a u Novom Pazaru Mikaela Turman sa saradnicima posetila je Stranku demokratske akcije Sandžaka i održala sastanak sa predsednikom Stranke Sulejmanom Ugljaninom koji je istakao značaj Kancelarije OSCE-a za Sandžak, sa sedištem u Novom Pazaru, za političku stabilnost u Sandžaku.

Ugljanin se zahvalio Turman na dosadašnjoj saradnji i pohvalio njenu korektnu komunikaciju i rad sa svim zvaničnim predstavnicima i institucijama u Sandžaku, i čestitao joj na realizaciji važnih projekata. Takođe, Ugljanin je naglasio da su Bošnjaci Sandžaka nezadovoljni odnosom međunarodne zajednice prema rešavanju bošnjačkog nacionalnog pitanja, kao i rešavanju statusa države Bosne i Hercegovine, od čega zavisi opstanak svih Bošnjaka koji žive izvan Bosne i Hercegovine.

Na sastanku je, kako stoji u saopštenju za medije, istaknuto obostrano zadovoljstvo zbog formiranja zajedničke poslaničke grupe “ Evropski regioni – Vojvodina,  Sandžak, Preševska dolina”, koju čine poslanici Albanaca, Bošnjaka, Hrvata i Rusina u Skupštini Srbije.

 

Podeli