RegionVesti

Presušili ”Nijagarini vodopadi”, turističko izletište u Podgorici

Jedno od najpoznatijih izletišta u Podgorici, popularni “Nijagarini vodopadi“, usljed visokih temperatura koje su u julu zahvatile Podgoricu, ostali su bez vode. Vodopad, koji je tokom većeg dijela godine bogat velikom količinom vode iz rijeke Cijevne, presušio je posljednjih dana jula.

Vodopad Nijagara, po pravilu svakog ljeta, krajem jula ili početkom avgusta, u zavisnosti od toga da li ima kiša, u potpunosti ostaje bez vode. Tako je i ove godine, iako je do presušenja za razliku od prošle godine došlo nešto ranije.

Posjetioci ovog mjesta danas su uživali u razgledanju ploča, od kojih je sazidan vodopad. Mnogi su to što nema vode iskoristili za fotografisanje upravo ispod mjesta odakle se spušta pad vode.

Kanjon Cijevne, koji vodi do vodopada Nijagara, jedan od najvećih botaničkih lokaliteta u Evropi, a duž rijeke su brojne lijepe pjeskovite plaže i virovi. Ljubiteljima splavarenja, kanua, kajakaštva, alpinizma i sportskog ribolova, ovaj kanjon pruža brojne mogućnosti.

Vodopad Nijagara nalazi se na četiri kilometra od centra Podgorice. Ovo turističko mjesto godišnje posjeti na hiljade ljudi. Sagrađen je prije oko 150 godina, s namjerom da se pokrene vodenica za mljevenje žita. Vremenom je postao omiljeno mjesto za odmor, kako Podgoričana, tako i brojnih turista. U okolini vodopada nalazi se nekoliko plaža, restoran, kao i mnogobrojna mjesta za odmor.

Iako je vodopad u Podgorici, koji nosi naziv Nijagara, po čuvenom vodopadu u Kanadi, mnogo manji i za širu javnost mnogo manje poznat, svojom atrakcijom i prirodom opravdava ime koje nosi.

Anadolu Agency

Podeli