Koje su opcije ako na putu dobijete kovid pozitivan test?

Besplatan karantinski smje┼ítaj nakon najte┼żeg kovid talasa ukinut je po─Źetkom godine s ukidanjam epidemiolo┼íkih mjera. Turisti koji se zaraze korona virusom u inostranstvu imaju dve opcije.Jedna opcija je da budu u karantinu u sme┼ítaju o svom tro┼íku, a druga da se uz pratnju vrate u svoju zemlju, rekao je Tanjugu direktor Nacionalne asocijacije turisti─Źkih agencija Srbije Aleksandar Seni─Źi─ç.
Dodaje da, prema njihovim informacijama, takvih situacija do sada nije bilo.

“Takvih situacija do sada nismo imali, odnosno mi o tome nismo obave┼íteni. Jeste ekspanzija ┼íirenja virusa aktivna na svim destinacijama, ali u ovom treutku ne vidimo neki ve─çi problem, s obzirom na to da o─Źigledno ovaj soj virusa ne dovodi do tako velikih komplikacija i te┼żih slu─Źajeva, pa pretpostavljam da iz tog razloga ljudi i ne prijavljuju simptome”, rekao je Seni─Źi─ç.

Do sada nije zvani─Źno najavljeno da ─çe na nekim od popularnih destinacija za turiste iz Srbije biti uvedene posebne mere za za┼ítitu od virusa, ali ukoliko se takva situacija desi, Seni─Źi─ç ka┼że da ─çe se turisti pona┼íati u skladu sa predvi─Ĺenim merama, ali da je povratak u Srbiju potpuno slobodan, bez posebnih mera i ograni─Źenja.

Seni─Źi─ç je istakao da bi se uvo─Ĺenje mera, na primer u Gr─Źkoj, kada su u pitanju ulazak u zemlju i uslovi boravka, odnosilo na turiste koji tek treba da putuju na destinaciju.

Podeli