DruštvoVesti

Nevrijeme oštetilo stabla bagrema na Gradskom šetalištu

Jako nevrijeme koje je zahvatilo Novi Pazar nešto poslije 16 i 30h oborilo je ili oštetilo nekoliko stabala bagrema na Gradskom šetalištu. Taj dio grada, djelimično, ostao je i bez električne energije, javlja Radio-televizija Novi Pazar (RTVNP).

“Nadlježne komunalne službe Grada Novog Pazara će pješačku zonu očistiti brzo od posljedica koje je nevrijeme ostavilo za sobom. Kontaktirao sam i Sektor za vanredne situacije MUP, prema njihovim riječima nije bilo veće štete na teritoriji Novog Pazara. Informacije se i dalje prikupljaju pa ćemo tokom večeri imati više detalja da li je bilo štete na objektima, gazdinstvima, komunalnoj i putnoj infrastrukturi.”, rekao je za Radio televiziju Novi Pazar Ismail Dupljak iz Odjeljenja za vanredne situacije Grada Novog Pazara.

Telefonske linije ED Novi Pazar konstantno su bile zauzete pa nije bilo moguće saznati da li je nevrijeme napravilo štetu na elektro-mreži.

Novopazarci koji su se zatekli na Gradskom šetalištu su nam ispričali i da je vjetar oborio građevinsku skelu sa objekta u blizini šetališta.

A.N.

 

Podeli