HronikaVesti

Zoran Marjanović osuđen na 40 godina zbog ubistva supruge Jelene

Viši sud u Beogradu izrekao je prvostepenu presudu Zoranu Marjanoviću, optuženom za teško ubistvo supruge Jelene Marjanović 2. aprila 2016. godine u Borči.

Zoran Marjanović je prvostepenom presudom Višeg suda u Beogradu osuđen na 40 godina zatvora.

Zoran Marjanović osuđen na 40 godina zbog ubistva supruge Jelene

Na prvostepenu presudu i odbrana i tužilaštvo imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu koji će doneti pravosnažnu presudu.

U završnoj reči postupajući tužilac Nikola Uskoković je od suda zatražio da Marjanovića osudi na maksimalnu kaznu za krivično delo teško ubistvo od 40 godina, kao i da mu odredi pritvor zbog uznemiravanja javnosti.

Tužilaštvo je ocenilo da je tokom postupka dokazano da je Marjanović svoju ženu sa umišljajem ubio, i to na svirep i podmukao način.

Sa druge strane, četiri advokata odbrane su u svojim završnim rečima osporavali navode tužilaštva i za svog branjenika tražili oslobađajuću presudu.

Marjanović tvrdio da se Jelena nije vratila sa trčanja

Nestanak pevačice Jelena Marjanović prijavljen je u večernjim satima, 2. aprila, kako je policiji rekao njen suprug, jer se nije vratila sa trčanja na nasipu u Borči. Sutradan je na nasipu pronađeno njeno telo, a prve informacije su ukazivale na to da je ubijena.

U septembru 2017. Marjanović je uhapšen zbog sumnje da je ubio suprugu. I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na početku suđenja u novembru 2019. godine detaljno je izneo svoju odbranu negirajući da je ubio Jelenu, ali je odbio da odgovara na pitanja tužilaštva.

Branio se sa slobode

Tužilaštvo ga je teretilo da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka.

Marjanoviću je sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge.

On se od 12. juna 2018. branio sa slobode, pošto mu je tada Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, a učestvovao je i u jednom televizijskom rijaliti programu.

RTS/Tanjug

Podeli