DruštvoVesti

DUNP: Enes Kačapor odbranio doktorsku disertaciju na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru

Student doktorskih studija Državnog univerziteta u Novom Pazaru Enes Kačapor, asistent  na Departmanu za prirodno-matematičke nauke,  pod mentorstvom prof. dr Ćemala Dolićanina i prof. dr Teodora Atanackovića, odbranio je danas doktorsku disertaciju pod nazivom „Varijacioni račun u optimizaciji oblika elastičnih tela“. Datum odbrane  ove doktorske disertacije spada u datume od istorijskog značaja za ovu visokoškolsku ustanovu jer je odbranom doktorata Enes Kačapor  postao prvi student Državnog univerziteta u Novom  Pazaru koji je sve nivoe studija: osnovne, master i doktorske,  završio u ovoj visokoškolskoj ustanovi.

Komisiju za ocenu i odbranu doktorske disertacije činili su: dr Ćemal Dolićanin, profesor emeritus i redovni član SANU dr Teodor Atanacković, profesor emeritus,  dr Dragan Đorđević, redovni profesor Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Nišu, dr Igor Milovanović, redovni profesor Elektronskog fakulteta Univerziteta u Nišu i dr Miroslava Petrović Torgašev, redovni profesor Departmana za  prirodno- matematičke nauke DUNP.

Rukovodilac master i doktorskih studija Državnog univerziteta prof. dr Ćemal Dolićanin u uvodnoj reči, pozdravljajući istaknute matematičare, naučne radnike i profesore, naglasio je da  je na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru od osnivanja 2006. godine, do danas odbranjeno  sedam doktorskih disertacija. Po njegovim rečima, takav broj može se objasniti ozbiljnim  forsiranjem kvaliteta sa stanovišta mlade visokoobrazovne institucije.

“Odbrana ove doktorske disertacije potvrdila je da je kvalitetno znanje prioritet Državnog univerziteta i da  ova visokoškolska ustanova  dosledno poštuje sve standarde visokog obrazovanja“-istakao je prof. dr Teodor Atanacković.

Enes Kačapor odbranom doktorata stekao je uslove za dalje napredovanje u univerzitetskoj karjeri i potvrdio da spada u mlade kadrove koji su budućnost Državnog univerziteta.

Izvor: DUNP

Podeli