DruštvoVesti

Timotijević u Dnevniku: “Strahovi i mržnja rezultat su neznanja i nerazumevanja”

Ambasador kampanje “Blokiraj mržnju. Podeli ljubav!” koja je danas promovisana u Novom Pazaru, hlumac Miloš Timotijević bio je gost Dnevnika RTV Novi Pazar.

Mladi ljudi su, prema njegovim rečima, pokazali spremnost i volju da govoreno problemima i da im se suprostave.

“Protiv mržnje se možemo boriti samo ljubavlju. Mladi Novog Pazara pokazali su spremnost za to. Zabrinjava, međutim, da ima perviše negativnih primera u čitavoj zemlji” kazao je on.

Timotijević je odgovarajući na pitanje urednice informativnog programa Senade Kalić , da li je moguće podvući jasnu crtu između govora mržnje i slobode govora, kazao da postoje kritika, govor mržnje, i sloboda sve dok ne ugrožava pravo drugog.

On je rekao da predrasude nastaju usled nepoznavanja i neznanja, te ocenio da su u pogedu nepostojanja verske ili rasne mržnje, svetli primeri međunacionalne sredine kakva je Novi Pazar i celo područje Sandžaka.

“Najveći strah svakog čoveka je strah od nepoznatog, strah od različitih kultura i religija. Raznolikost našeg društva nije problem već bogatstvo. Novi Pazar i cela oblast jesu primeri kako treba da postupamo, mi treba da učimo na vašim primerima kako da živimo jedni sa drugima. Možemo od vas mnogo da naučimo, ali i da vama prenesemo neka naša iskustva” kazao je Timotijević.

Novi Pazar drugi je grad u kojem je, nakon Beograda, promovisana kampanja. O njoj će, u septembru, biti reči u Nišu i Pirotu.

 

Razgovarala: Senada Kalić

 

Podeli