DruštvoVesti

Mladi SDP-a ličnim primerom ukazuju na važnost očuvanja životne sredine

Mladi Sandžačke demokratske partije i ovog vikenda nesebično su pomogli u akciji čišćenja i uređenja koju aktivno sprovodi Grad Novi Pazar.

Članovi Foruma mladih ove nedelje pomogli su ekipama JKP “Gradska čistoća” da očiste izletište u Borićima na putu prema Đurđrevim stupovima.

Prema rečima predsednika Foruma mladih Sandžačke demokratske partije Tarika Rupića, koji koordinira pomenutom akcijom, mladi te stranke daju veliki doprinos ekološkim i akcijama koje za cilj imaju podizanje svesti o očuvanju životne sredine.

“Mi smo i prošle nedelje aktivno radili, čistili smo od Vrbaka do ušća Jošanice u Rašku. Cilj nam ne da podržimo sve aktivnosti Grada, da pomognemo našim preduzećima, ali i da utičemo na svest ljudi da posle boravka na jednom ovakvom mestu ne ostavljaju ozpad iza sebe” kazao je Rupić.

Članica Foruma mladih Sandžačke demokratske partije Elda Koč rekla je da je podizanje svesti o važnosti očuvanja prirode od presudnog značaja.

“Mi mladi SDP-a koristimo svaku priliku da ukažemo upravo na značaj zaštite prirode pa i ovakvim akcijama u kojima učestvujemo i dajemo lični primer” kazala je ona.

Podsetimo, tokom proteklog vikenda i nedelje u Novom Pazaru organizovana je višednevna ekološka akcija tokom koje su očišćene i uklonjene brojne divlje deponije, očićena korita reka, uređene zelene površine, izletišta. Radilo se u samom gradu ali i brojnim naseljima.

 

Senada Kalić

Podeli