DruštvoVesti

Moguća saradnja Novog Pazara i Tuzle

Delegacija privredne komore Kantona Tuzla boravili su danas u Novom Pazaru. Sa potencijalima ovog kraja goste upoznao je prvi čovek Novog Pazara Nihat Biševac. Biševac je nakon sastanka istakao da je tuzlanski kanton jedan od najrazvijenijih u Bosni i Hrecegovini i poznat po industriji, te da ima mogućnosti za dobru i uspešnu privrednu saradnju .

Na sastanku u Gradskoj upravi predstavnicima privredne komore kantona Tuzla, gradonačelnik Nihat Biševac predstavio je potencijale Novog Pazara, pre svega privredne, gde su gosti upoznati kojim delatnostima se Novopazarci najviše bave, te dodao da je ovo je prvi korak ka uspostavljanju uspešne privredne saradnje Novog Pazara i Kantona Tuzla.

Sastanku je prisutvovao predsednik kantolane privredne komore Tuzla Nedred Kikanović, koji u narednom periodu očekuje uspešnu saradnju sa Novim Pazarom u delatnostima po kojima je ovaj grad poznat. Stanovnicima Tuzle, Novi Pazar je poslednjih nekoliko godina već zanimljiva turistička destinacija, te veliki broj turista dolazi u ovaj grad, koji je bogat kulturno istorijskim znamenitostima. Kikanović je rekao da dobre turističke potencijale ima i Tuzla, koja u narednom periodu očekuje i goste iz Novog Pazara.

 

Podeli