PolitikaVesti

Dr Bačevac i Dačić sa Šentopom razgovarali o unapređenju saradnje

Predsjednik skupstine Srbije Ivica Dačić i predsjednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Dr Muamer Bačevac učestvuju na Globalnoj parlamentarnoj konferenciji o migracijama i izbjeglicama, u Istanbulu.

Delegacija Parlamenta Srbije održala je radni sastanak sa predsednikom Velike narodne skupštine Turske Mustafom Šentopom kao i bilateralne susrete sa predstavnicima parlamenata zemalja članica IPU. Naglašeno je da su bilateralni odnosi dvije zemlje na istorijskom vrhuncu te da će biti uloženi dodatni napori na unapređenju političke i ekonomske saradnje.

Dr Bačevac je pohvalio politiku Turske u odnosu prema izbeglicama. Primila je pet i po miliona izbeglica i podnijela najveći teret izbeglickih kriza, pokazujuci najveću humanost u istoriji čovječanstva.

Obzirom da se u avgustu očekuje posjeta predsjednika Erdogana Srbiji, Bačevac je izrazio nadu da će predsjednik Turske, i treći put,  posjetiti Novi Pazar.  “Svaki dolazak predsjednika Erdogana pratila je neka investicija u lokalnu ifrastrukturu. Kažu da je treća sreća tako da bi narednu posjetu presednika Erdogana trebalo da prati dolazak nekog većeg Turskog investitora u Novi Pazar”, naglasio je Bačevac.

L.L.G.

Podeli