DruštvoVesti

Konkurs za sufinansiranje ugradnje solarnih panela u domaćinstvima otovren do 21. juna

Iz Gradske uprave Novi Pazar još jednom su uputili poziv zainteresovanim građanima da se do 21. juna prijave na konkurs za ugradnju solarnih panela u domaćinstvima.

Za projekat ”Sufinansiranje energetske sanacije porodičnih kuća putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe” koji će se između ostalog realizovati i u Novom Pazaru, izdvojeno je 5 miliona dinara. Ako ispune uslove navedene u konkursu građani mogu dobiti najviše 50% ukupne investicije, odnosno do 420 hiljada dinara.

“Onaj ko konkuriše mora imati objekat u svom vlasništvu i da je objekat legalizovan. Maksimalan iznos sredstava koji se može dobiti je 420 hiljada dinara, što je 50% od maksimalnog budžeta sa kojim može da se aplicira. Sufinansira se do šest kilovata ukupne snage sa solarnog panela. Građani ako žele veću snagu mogu o svom trošku ugraditi i imati veću snagu”, objasnio je koordinator projekta Faruk Suljević.

Faruk Suljević, koordinator projekta

 

Detalji konkursa kao i potrebna dokumentacija mogu se pronaći na sajtu Grada ili u Gradskoj upravi Novi Pazar. Dobijena sredstva moraju se iskoristiti za nabavku opreme, usluga ugradnje i izradu neophodne tehničke dokumentacije.

A.N.

 

Podeli