Region

Crna Gora: Prvi avion Turkish Airlinesa sletio u Tivat

Avion Turkish Airlinesa iz Istanbula sa 150 putnika sletio je jutros na aerodrom Tivat, čime je zvanično započela nova linija između Istanbula i malog primorskog grada u Crnoj Gori, prenosi RTVNP.

Riječ je o sezonskoj liniji koja će, kako je najavljeno, biti aktivna do kraja oktobra. Turkish Airlines letjeće ka Tivtu svakog ponedjeljka, četvrtka i subote.

Izvršni direktor Turkish Airlinesa Bilal Eksi kazao je da je misija kompanije na čijem je čelu da spaja kontinente, zemlje i ljude.

“Danas smo tu da proslavimo važan događaj, kako za Turkiye, tako i za Crnu Goru. Zadovoljstvo je da smo se sreli u jednoj od najljepših zemalja Jadrana i što nakon linije za Podgoricu otvaramo novu destaniciju, a to je Tivat. Zahvaljujem predstavnicima države Crne Gore i civilnom vazduhoplovstvu”, kazao je Eksi.

Ambasadorka Turkiye u Crnoj Gori Songul Ozan zadovoljna je zbog otvaranja nove aviolinije.

“To će doprinijeti povećanju turista, kako iz Turkiye, tako i svih djelova svijeta, što će uticati i na jačanju ekonomske saradnje. Crna Gora je jedna od najljepših zemalja na Jadranu, naša prijateljska i saveznička država, s kojom Turkiye ima odlične odnose, dugu istoriju i saradnju”, kazala je Ozan.

Svečanom dočeku prvog aviona Turkish Airlinesa prisustvovao je i potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović. Iskazao je zadovoljstvo što je uspostavljena još jedna aviolinija između Crne Gore i Turkiye i poručio da dvije zemlje nastavljaju da razvijaju dobre ekonomske odnose.

Direktor Aerodroma Crne Gore Goran Jandreoski kazao je da su razgovori oko uspostavljanja nove linije počeli prošle godine.

“Razgovarali smo o broju operacija prema Tivtu. Nama je važno da je Turkish Airlines prepoznao naše kapacitete i mogućnosti povezivanja Istanbula i Tivta”, istakao je Jandreoski.

Anadolija/ G!cić

Podeli