Predstavnici škola iz Turske borave u Novom Pazaru

Predstavnici bratskih ┼íkola iz Izmira posetili su Novi Pazar. Cilj posete je razmena obrazovnih i kulturnih sadr┼żaja i iskustava izme─Ĺu u─Źenika i nastavnika iz dva grada.

Osnovna ┼íkola “Bratstvo” i Ekonomska ┼íkola ve─ç sedam godina u─Źestvuju u zajedni─Źkom projektu razmene u─Źenika i nastavnika sa ┼íkolama ovog turskog grada. Direktorka izmirske ┼íkole “Sacide Ayaz ─░lk ve Ortaokulu” Nazan Tun─Ĺaj zahvalila se na prijemu i srda─Źnosti koju vidi u Novom Pazaru.

“Mnoge stvari nas povezuju, istorija, kultura, orjentalni duh. Iskustva koja razmenjujemo sa ┼íkolama iz Novog Pazara zna─Źajna su i dragocena. Na jesen ─çe na┼íi u─Źenici do─çi u Novi Pazar i boraviti kod svojih vr┼ínjaka, nakon ─Źega ─çemo organizovati uzvratnu posetu.”

Direktor srednje stru─Źne ┼íkole ─░zmir Narlidere Rasim ├ľnel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi prvi put je u Novom Pazaru i zadovoljan je saradnjom sa novopazarskim ┼íkolama.

“Iskustva koja smo ovde videli prene─çemo na┼íim kolegama, s ciljem podizanja kvaliteta nastave. Ipak, va┼żnije od toga je prijateljatvo koje smo napravili sa na┼íim doma─çinima.”
Izmir je grad sa vi┼íe od pet miliona stanovnika, me─Ĺu kojima su brojni Bo┼ínjaci iz Sand┼żaka i Bosne i Hercegovine. ┼Żelimo da gradimo prijateljstvo na istoku i zapadu. Ovakvi projekti su va┼żni i vredi ih negovati.

Preuzeto: Grad Novi Pazar

Podeli