PolitikaVesti

SDA: Prava Bošnjaka i dalje ugrožena

Na konferencijij na novinare predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin rekao je danas da su Bošnjacima u Srbiji uskraćena prava na dobijanje ličnih dokumenata na maternjem jeziku i pismu .On je između ostalog pohvalio potez dvoje poslanika u Skupštini Crne Gore Adnana Strikovića i Suade Zoronjić, koji su pre dva dana podneli Skupštini Predlog Rezolucije o zločinu u Štrpcima.

Predsednik Stranke demokratke akcije Sandžaka Sulejamn Ugljanin je na koneferenciji za novinare podsetio da je SDA  o problemu dobijanja ličnih dokuemanata obavestila Ministarstvo unutrašnjih poslova i druge institucije, ali da još uvek nisu dobili nikakav odgovor. On je obavstio javnost da  će se predstavnici SDA sastati sa načelnikom Policijske uprave u Novom Pazaru kako bi ga upoznali sa ovim, ali i kako je istakao i drugim problemima sa kojima se susreće ta stranka.

Ugljanin je između ostalog, pohvalio zahtev dvoje poslanika  u Skupštini Crne Gore Adnana Strikovića i Suade Zoronjić, koji su pre dva dana predložili da se usvoji Rezolucija o zločinu u Štrpcima, koje je nazvao das u nacionalno svesni, politički odgovorni

Podeli