DruštvoVesti

Sjeničko-pešterska visoravan stvorena da bude deo Evropske unije

Zamenice i zamenici ambasadora EU posetili su i Sjenicu. Nakon sastanka sa predsednikom opštine Munibom Mujagićem, obišli su tamošnji Proizvodno-tekstilni kombinat ‘’Azra’’, koji je upravo sredstvima Evropske unije proširio svoje proizvodne kapacitete. Zaključili su da je Sjeničko-pešterska visoravan stvorena da bude deo Evropske unije.

Objašnjavajući razloge posete Sjenici i opštinama jugozapande Srbije, po drugi put, zamenica šefa delegacije EU u Srbiji Mateja Norčić Štamcar je rekla da su tu da provere kako se troši novac poreskih obveznika Evropke unije koji se ulaže u reforme Srbije, kao države kandidata za ulazak u EU. Sjenica je, naglasila je, primer dobre prakse, po implementaciji različitih projekata.

”Veoma mi je drago što smo ovde u u prelepom i zanimljivom ženskom ambijentu preduzeća ”Azra” , gde je žena preduzetnica koja je uz pomoć granta kupila mašine i uposlila radnu snagu da mogu još više da izvoze u EU”, izjavila je zamenica šefa delegacije EU u Srbiji Mateja Norčić Štamcar.

Predsednik opštine Sjenica Munib Mujagić izrazio je zadovoljstvo što su imali priliku da ugoste visoku delegaciju EU sa kojom imaju izuzetnu saranju. Posebnu zahvalnost izrazio je donatorima za projekte koji su već, ili će uskoro biti u realizaciji. Posebno je izdvojio projekat zbrinjavanja sporednih proizvoda životinjskog porekla, uzimajući u obzir činjenicu da je Sjenica izrazito poljoprivredni kraj, te da im to pravi velike sanitarne probleme.

Zamenik ambasadora Republike Slovenije Roman Vajksler je rekao da je Sjeničko-pešterska visoravan stvorena da bude deo EU.

Prilikom ove posete zamenica šefa delegacije EU u Srbiji naglasila je da je za mala i srednja proizvodno uslužna preduzeća otvoren javni poziv vredan tri miliona evra. Pozvala je privrednike da se prijave i unaprede svoju proizvodnju.

S.Lj.

 

Podeli