Sport

PS u lou-kiku: Četiri zlata, tri srebra i bronza za borce Sedada Bukvića u Boru

Članovi Sportskog udruženja borilačkih sportova Pazar osvojili su četiri zlatne, tri srebrne i bronzanu medalju na Prvenstvu Srbije u lou-kiku, čiji je domaćin bio Bor, a Tarik Rašljanin iz tog novopazarskog kluba izabran je za najboljeg kadeta na takmičenju.

U konkurenciji 56 klubova iz Srbije, ekipa Pazara zauzela je drugo mesto u ukupnom poretku, iza prvoplasiranog Niša, a ispred domaćina Bora.

Tarik Rašljanin zaslužio je zlato kod kadeta lakših od 48 kilograma, ostvarivši dve pobede jednoglasnom odlukom sudija, a u istom uzrastu, u kategoriji do 81 kilograma, najsjajnijim odličjem okitio se Džemal Brahić, koji je u finalu slavio sa 3:0.

Zlato je pripalo i Elmi Hajrović, koja je u konkurenciji seniorki iz B klase upisala dve pobede rezultatom 3:0, kao i mlađem junioru Darisu Ejupoviću u kategoriji do 57 kilograma, takođe jednoglasnom odlukom bodovnih arbitara u finalu.

Srebrne medalje uzeli su mlađi junior Hamza Rašljanin u kategoriji do 67 kilograma, koji je u meču za zlato poražen sa 1:2, te kadeti Emin Dervišević u istoj kategoriji i Džemal Ejupović kod boraca čija težina ne prelazi 71 kilogram, posle poraza u finalu sa 0:3.

Bronzanim odličjem morao je da se zadovolji Ahmed Tatarević, koji je rezultatom 0:3 izgubio seniorsko polufinale u B klasi, u kategoriji preko 91 kilogram.

M. Minić

Podeli