RegionVesti

Delegacija EU u BiH: Razgovori Mišela sa političkim liderima u BiH bili značajni i produktivni

Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini (BiH) saopštila je da su razgovori predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela sa političkim liderima u BiH bili značajni i produktivni.

U saopštenju se navodi da je Mišel imao sastanke sa članovima Predsedništva BiH i političkim liderima, kao i da je cilj posete bio da se upozna sa ključnim prioritetima političkih lidera, ali i da se razmene mišljenja o tome kako dati novi polet reformama koje su potrebne za put BiH ka EU.

Iz Delegacije EU su istakli da je tokom razgovora poseban značaj stavljen na to kako EU može podržati poboljšanje i jačanje funkcionisanja državnih institucija i na taj način poboljšati pružanje usluga, stvaranje radnih mesta, rast i prosperitet za sve građane.

“Predsednik Mišel je izrazio spremnost da pomogne ponovno podsticanje dijaloga svih strana. Predsednik i politički lideri su se složili da u narednim sedmicama održe sastanak u Briselu kako bi se razradila mapa puta kojim će se utvrditi prioritetne reforme i politički dogovori koji su potrebni za osnaživanje EU puta za Bosnu i Hercegovinu”, navedeno je u saopštenju.

 

Izvor: Beta/Danas

Podeli