KulturaVesti

“1000 komadića moje duše” pred čitalačkom publikom

U Kulturnom centru večeras je promovisana knjiga, prvenac Mersade Prentić Numanović iz Novog Pazara.

Prisutnima se najpre obratila profesorica engleskog jezika Ilda Murtezić koja je kazala da će svako ko pročita knjigu u njoj pronaći sebe ili deo svoje duše.

Lektor Ersan Muhović kazao je da se u samom naslovu nagoveštava ispovesni karakter i da naslućuje ono što se nalazi među koricama.

Život, ljubav i žena tri su tematske celine knjige.

Govoreći o prvencu Mersade  Prentić Numanović, psiholog, psihoterapeut u edukaciji Aladin Imamović kazao da je knjiga rezultat dubokog promišljanja i složenih procesa.

“Reč je o poeziji duše. Autorka je prošla čitav proces suočavanja sa sobom i pokazala sposobnost da sagleda život u celosti, ne zanemarujući bilo koje osećanje. Koristi reč kao gradivnu jedinicu sa sopstvenim bićem i okolinom” objašnjava između ostalog Imamović.

Autorka, Mersada Prentić Numanović koja piše od ranog detinjastva, kazala je za RTV Novi Pazar da knjiga “1000 komadića moje duše” predstavlja zbir misli, zapažanja i kazivanja.

“Moja prva knjiga je ostvarenje mog sna. San koji sam dugo sanjala je sada moja java, ono o čemu sam godinama unazad maštala. Konačno imam svoju knjigu i malo je reći da sam presrećna”

Promocija prvenca Mersade Prentić Numanović izazvala je veliko interesovanje.

Senada Kalić

Podeli