Društvo

Humanitarni filmski festival se održava pod pokroviteljstvom TRT-a

¨Humanitarni filmski festival¨, koji se održava pod pokroviteljstvom Turske Radio Televizije (TRT) World Citizen a u cilju podizanja svesti u vezi globalnih humanitarnih pitanja, 26. i 27. maja će u Istanbulu prikazati filmove sa različitih geografskih područja.

Prema saopštenju TRT-a, napredujući s razumevanjem usmerenim na ljudske i celokupne ljudske vrednosti, ova korporacija provodi projekt “Festival humanitarnog filma”.

Na festivalu koji će TRT World Citizen organizovati od 26. do 27. maja u Grand Pera Emek Sahnesi s ciljem rasvetljavanja globalnih humanitarnih problema, raspravljaće se pitanja poput izbeglica, gladi i rata, s kojima se čovečanstvo još uvek bori u 21. veku.

Okupljajući učesnike iz sektora kinematografije i profesionalcima iz filmske industrije, festival će ugostiti 16 filmova iz različitih geografskih područja poput Turske, Irana, Francuske, Kanade, Italije, Španjolske, Amerike i Senegala.

Na kraju drugog dana biće dodeljene nagrade za tri najbolja filma, gde će se uz projekciju održati intervjui i radionice uz učešće reditelja.

Za festival se možete prijaviti na “www.worldcitizenfilmfestival.com”.

Podeli