DruštvoVesti

U OŠ “Jošanica” u Lukarima zamenjeni stoalrija i krov

Osnovna škola u Lukarima, čija je rekonstrukcija u toku, deo je dugoročne politike lokalne samouprave da ulaže u razvoj obrazovanja. Rukovodstvo škole ugostilo je ovim povodom gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca i njegove saradnike.

Stara i dotrajala stolarija u OŠ “Jošanica” u Lukarima zamenjena je novom, a trenutno se izvode radovi na rekonstrukciji krova, koji je prokišnjavao. Zaposleni I rukovodstvo škole danas su ovim povodom ugostili gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca i njegove saradnike. Biševac je ovom prilikom istakao da će Grad, nastaviti da ulaže u obrazovanje, te da je u planu realizacija brojnih projakata, koji će omogućiti bolje uslove za izvođenje nastave, kako đacima, tako I zaposlenima u novopazarskim školama.

“Grad nastavlja ulaganje u obzarazovanje jer je ono sigurna investicija u budućnost. Želimo da stvorimo jednake uslove za učenike u osnovnim i srednjim školama, bilo da se nalaze na gradskom, prigradskom ili seoskom području. Uz podršku Ministarstva prosvete, koje je izdvojilo sredstva u iznosu od 10 miliona dinara, na objektu u OŠ “Lukare” zamenjena je stolarija i krov. Grad je u prethodnom periodu obezbedio sredstva za asfaltiranje pristupnih puteva prema školi, kao I sredstva za zamenu sanitarnih čvorova. Sa tim ulaganjem nećemo prestati da investiramo, bilo da je reč o ovoj ili drugim školama u Novom Pazaru”, kazao je gradonačelnik Nihat Biševac.

A da su najbolji uslovi, ne samo za decu već i za nastavnike i pomoćno osoblje novopazarskih škola prioritet, potvrđuje i rukovodstvo OŠ “Jošanica” u Lukarima.

“Uz kompletnu zamenu krova I stolarije, kao I završetak fasade, što je realizovano uz podršku Grada I Ministarsva prosvete, školski objekat je puno topliji u zimskim uslovima. Verujemo da će u narednom period biti preuređene učinice, posebno đački radni prostor na spratu”, kazao je direktor škole “Jošanica-Lukare Nazim Suljić, koju pohađa oko 300 đaka, što u matičnom objektu, što u isturenim odeljenjima.

Rukovodstvo škole poručuje da je škola uz podršku lokalne sampurave rešila I mnoge druge, a pre svega finansijske poteškoće sa kojima se suočavala u prethodnom periodu.
Podsećamo, grad Novi Pazar je u prethodnom periodu izmirio sve finansijske obaveze prema svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada, čime je omogućeno njihovo bolje funkcionisanje.

S.Redžepefendić
foto:Senko Župljanin

 

Podeli