DruštvoVesti

Savet za bezbednost usvojio izveštaj Policijske uprave ”Matura 2022.”

Na sednici Saveta za bezbednost grada Novog Pazara prezentovan je i usvojen izvještaj Policijske uprave Novi Pazar u vezi sa planiranim  aktivnostima “Matura 2022”. U cilju podizanja svesti o bezbednosti maturanata i ostalih građana tokom maturskih svečanosti, planirana su stručna predavanja i druge edukativne aktivnosti u narednom periodu.

Prema usvojenom izveštaju Policijske uprave Novi Pazar, pod nazivom ‘’Matura 2022.’’ u ponedeljak, 23.maja u Kulturnom centru biće održano stručno predavanje o bezbednosti u saobraćaju, dva dana kasnije, u sredu, u Tehničkoj školi biće organizovana simulacija paničnog kočenja, a sve u cilju podizanja svesti o bezbednosti maturanata, ali i ostalih građana tokom maturskih aktivnosti.

‘’Matura je posebna svečanost u našim porodicama i zato smo sazvali ovaj sastanak da čujemo plan Policijske uprave. Zadovoljan sam onim što oni preduzimaju. Članovi Saveta za bezbednost: predstavnici političkih partija i institucija jednoglasno su prihvatili ovaj izveštaj i obavezali sebe da svi zajedno podignemo nivo pažnje i budnosti svih u ovom gradu, kako bismo maturske svečanosti sproveli na način dostojan nama, I predupredili neželjena dešavanja’’, izjavio je predsednik Saveta za bezbednost Grada Novog Pazara Hajrudin Hajrović.

U tom cilju izrađen je i promotivni spot pod nazivom ‘’Na maturu bez automobila’’. Hajrović je naglasio da Novi Pazar nije grad ‘’koji pruža konforne mogućnosti za upotrebu automobila u tim momentima’’. Apelovao je na decu da se suzdrže od toga koliko god je moguće i na roditelje da razgovaraju i ubede svoju decu da proslave maturu bez automobila.

Osim preventivnih, policijski izveštaj predviđa i represivne aktivnosti u periodu održavanja mature, u smislu pojačane kontrole saobraćaja. Takođe, zaključeno je na sednici, i inspekcijski organi lokalne samouprave trebalo bi dodatno da budu angažovani, kako bi se sprečili neželjeni događaji i ostvarila maksimalna bezbednost maturanata, ali i ostalih građana.

S.Lj.

Podeli