DruštvoVesti

Republičko takmičenje geodetskih i građevinskih škola u Novom Pazaru

Republičko takmičenje geodetskih i građevinskih škola održano je tokom vikenda u novopazarskoj Školi za dizajn teksila i kože. Takmičenje je dobilo i međunarodni karakter s obzirm na učešće škola iz Sarajeva, Banjaluke i Podgorice. U 11 disciplina takmičilo se ukupno 26 škola i 132 učenika.

U teorijskim disciplinama 31. Republičkog takmičenja geodestskih i građevinskih škola, najuspešnije su bile Tehnička Škola ”Mileva Marić Ajnštajn” iz Novog Sada i Građevinsko-tehnička škola iz Niša, dok su u praktičnim disciplinama najbolje rezuiltate ostvarili učenici Građevinske škole iz Beograda i Politehničke škole iz Subotice.  I takmičari škole domaćina iz Novog Pazara, ostvarili su zapažene rezultate.

Predsednik Udruženja geodetskih i građevinskih škola Srbije Iso Planić ističe da ovo nije samo takmičenje, već da su ovo i svojevrsni susreti građevinara, kako učenika, tako i nastavnog kadra te struke.

Za zaposlene u školama ovo takmičenje ima i karakter razmene iskustava jer se u okviru ovakvih susreta organizuju i okrugli stolovi i tribine, a aktivno u njima učestvuju i građevinski fakulteti univertziteta: iz Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca. Najbolji učenici, koji su ostvarili dobar plasman, imaće i određene privilegije prilikom upisa na fakultet.

S.Lj.

Podeli