FK Novi Pazar: Povika na vuka, a lisica meso jede

Fudbalski klub Novi Pazar oglasio se danas saopštenjem, koje prenosimo u celosti.

Povodom naru─Źenog i pla─çenog teksta u jednom dnevnom listu, Upravni odbor Fudbalskog kluba Novi Pazar izdaje slede─çe saop┼ítenje:

“Povika na vuka, a lisica meso jede. Tako bi se u najkra─çem mogla opisati kampanja koja se vodi protiv Fudbalskog kluba Novi Pazar poslednjih dana, a ─Źiji je vrhunac dostignut u jednom dnevnom listu, gde se pod sumnju stavlja utakmica izme─Ĺu Novog Pazara i Radnika.

De┼íava se scenario, identi─Źan nedavnom, kada je Novi Pazar ka┼żnjen pred va┼żnu utakmicu sa Metalcem. Sada se iznose sli─Źne optu┼żbe pred isto tako bitnu utakmicu sa Radnikom.

Zar je mogu─çe da je od toliko klubova, koji se bore za opstanak, Novi Pazar jedina tema? I to od trenutka kada je poslednje mesto na tabeli prepustio drugima. Dok smo bili na za─Źelju i ve─ç vi─Ĺeni putnici za ni┼żi rang, nikome nije smetao ni Novi Pazar, ni njegovi rezultati, niti je ijedna utakmica bila pod sumnjom. Onog trenutka kada su drugi klubovi, koji sebe smatraju bogom danim da igraju u Super ligi, do┼íli u opasnu zonu, onda su sva oru┼żja uperena prema Novom Pazaru.

Kako to da je sporan i rezultat i 1:1 kod kuće i kad na strani izgubimo 2:0? Kojim rezultatom treba da bude završena utakmica da bi neko bio zadovoljan i srećan? Napišite nam taj rezultat.

Igrali smo najpo┼ítenije i naj─Źasnije celo prvenstvo, bili dugo na poslednjem mestu, najvi┼íe smo ka┼żnjavan klub, ─Źak ┼íest utakmica smo igrali bez prisustva publike. Pored Crvene zvezde i Partizana imamo najbrojnije navija─Źe, ali to nekome nije dovoljno i zato ┼żele da vide Novi Pazar van Super lige.

Svesni smo da nismo dobrodo┼íli, svesni smo da su svi protiv nas ÔÇô i javnost i mediji i ve─çina klubova. Jedino ┼íto mo┼żemo je da se na terenu borimo protiv ovih nepravdi. Pozivamo sve da da do─Ĺu i da gledaju i ovu i svaku narednu utakmicu u Novom Pazaru, ali ovde je jasno da to nije tema. Tema je da se prikriju svi drugi rezultati i to onih koji su za┼íti─çeni i odabrani, a koji imaju uticaj u savezu, dok Novi Pazar nema ni┼íta od navedenog”.

 

Podeli