PolitikaVesti

Odbornici SDP-a i Grupe građana Bajra Gegića od danas udruženo za najbolje interese građana Tutina

Formirana je zajednička odbornička grupa u Tutinu od sedam odbornika, koju čine predstavnici Sandžačke demokratske partije i grupe građana ”Sandžak u srcu, Tutin na prvom mestu” profesora Bajra Gegića, saopšteno je danas. ’’To znači da ćemo od danas delovati udruženo, i da ćemo naše zajedničko delovanje usmeriti ka najboljim interesima građana Tutina’’ navodi se u zajedničkom saopštenju za javnost SDP-a i grupe građana koju predvodi profesor Bajro Gegić.

”Svedoci smo da je posle današnje sednice SO Tutin, većina praktično izgubljena. Naša odbornička grupa, kao što smo ranije i najavili, neće dalje  učestvovati u radu lokalnog parlamenta, sve dok se ne stvore uslovi za uspostavljanje sistema vlasti koji će da odgovori interesima svih građana opštine Tutin.

Smatramo da je trenutno stanje u opštini veoma loše i neodrživo, i mi ćemo izaći sa jasnom platformom za rešavanje nagomilanih problema u opštini Tutin.

Naši prioriteti su usmereni na rešavanje višedecenijskih problema sa kojima se suočava naša opština, kao i na politiku projekata koja bi u mnogome promenila trenutnu tmurnu sliku naše opštine. Mi smo spremni da pregovaramo sa svim političkim opcijama sa kojima budemo mogli da uspostavimo konsenzus oko ovih prioriteta, i da na taj način formiramo skupštinsku većinu” navodi se u soapštenju za javnost SDP-a i grupe građana koju predvodi profesor Bajro Gegić.

 

Senada Kalić

 

Podeli