U poslednja tri dana pomoć primilo 130.000 prosvetara, a evo i koje dve grupe ljudi čekaju novac

Na jučerašnjoj sednici Vlade Republike Srbije doneta je odluka o isplati jednokratne novčane pomoći, u iznosu od po 10.000 dinara, zaposlenima u predškolskim ustanovama, a imajući u vidu da su usled vanrednih okolnosti pandemije bili izloženi dodatnom naporu prilikom sprovođenja vaspitno-obrazovnog rada, te će i oni u narednom periodu moći da očekuju novac na računu kao i kolege iz drugih obrazovnih ustanova.

U prethodna dva dana, kako je i najavljeno, zaposlenima u školama od posebnog interesa, i svima u učeničkim i studentskim domovima, zaposleni na fakultetima i naučnim ustanovama dobili su svojih 10.000 dinara, a danas je preostalo da se taj novac dobiju i zaposleni u osnovnim i srednjim školama.

Ukupno je, kako je i rekao ministar Siniše Malog gostujući na RTS, raspodeljeno 1,6 milijardi dinara za uplate na račune 130.000 prosvetara.

Uskoro počinje prijava za 100 evra

Novih 100 evra državne pomoći za mlade stiže za mesec i jedan dan, a prijava za one koji do sada nisu ovu vrstu pomoći dobili počinje 16. maja.

Podsetimo, mladima je početkom februara ove godine isplaćena novčana pomoć od 100 evra, a uskoro stiže još toliko.

– Prijava će ići na isti način kao i prošli put. Oni koji se nisu prijavljivali sada to mogu da urade, a oni koji su to uradili u januaru ne moraju da se prijavljuju. Nismo stali sa pomaganjem našim građanima. Država kontinuirano podržava naše građane – dodao je Mali.

 

Izvor: Blic

Foto: SHUTTERSTOCK

Podeli
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com