PolitikaRegionVesti

Ibrahimović potpredsednik crnogorske vlade

Ervin Ibrahimović, predsednik Bošnjačke stranke izabran je za potpredsednika Vlade Crne Gore i biće zadužen za regionalni razvoj, istovremeno i ministar kapitalnih investicija.

Ibrahimović koji je u prethodnom mandatu obavljao potpredsednika Skupštine Crne Gore, kazao je da je na Cetinju pobedila demokratija i parlamentarizam.

“Danas smo poslali poruku da možemo da se dogovaramo, da smo spremni za dijalog i da pravimo uspešnu priču u Crnoj Gori” naveo je Ibrahimović tokom diskusije oko izbora 43. Vlade Crne Gore.

Prema njegovim rečima, još nakon parlamentarnih izbora 2020. godine Bošnjačka partija je predložila model manjinske vlade, “ali tada nije bolo političke volje za to, pa smo izgubili godinu i po dana, što je najviše uticalo na građane naše zemlje”.

On je poručio da “moramo vratiti veru u budućnost Crne Gore i veru građanima da u Crnoj Gori može da se živi i da Crna Gora može da bude moderna razvijena država. Za sve je to potrebno da radimo na ekonomsko-socijalnim programima, regionalnom razvoju, evropskom putu i smanjivanju tenzija”.

“Ako 43. Vlada pokuša da promeni evro-atlanski kurs, neće imati našu podršku”, poručio je Ibrahimović.

Takođe, za ministra radani socijalnog staranja imenovan je Admir Adrović.

Iz Bošnjačke stranke poručuju da će ta partija biti konstruktivan partner u radu vlade, te da je jaka Bošnjačka stranka, garant jake i razvijene Crne Gore i prepreka daljoj marginalizaciji bošnjačkog naroda.

 

Senada Kalić

Podeli