PolitikaVesti

Stranka demokratske akcije Makedonije izražava solidarnost s Ukrajinom i ukrajinskim narodom

Predsjednik Stranke demokratske akcije Makedonije Dželal Hodžić, kao i bivši predsjednik i sadašnji savjetnik Stranke, Avdija Pepić, posjetili su Ambasadu Ukrajine i sastali se sa ambasadorkom Nj.E. Natalijom Zadorozhnyuk.
Posjeta je imala za cilj izražavanje jasne podrške i solidarnosti sa Ukrajinom i ukrajinskim narodom. Hodžić i Pepić najoštrije su osudili rusku agresiju, njene zločine na teritoriji Ukrajine, ubijanje civila, te izrazili solidarnost sa narodom Ukrajine u ime cijele bošnjačke zajednice u Sjevernoj Makedoniji.
“Bošnjački narod, koji je preživio genocid u Srebrenici, duboko osjeća bol Ukrajinaca”, rekao je predsjednik SDA Makedonije Dželal Hodžić.
Ambasadorka Ukrajine  Natalia Zadorozhnyuk izrazila je zahvalnost na posjeti, kao i na podršci i solidarnosti Stranke demokratske akcije Makedonije. Naglasila je da Ukrajini znači podrška civilizovanog i demokratskog svijeta.
“Teško nam je, ali ćemo pobijediti, jer smo na svojoj teritoriji, borimo se za pravo da imamo svoju državu, za budućnost naše djece. I mi smo zahvalni svima koji nam pomažu, jer se Ukrajina bori za slobodu Evrope”, rekla je ambasadorka Natalija Zadorozhnjuk i dodala da ukrajinski narod herojski brani svoju zemlju, ali brani i civilizacijske vrijednosti važne za demokratski svijet.
Podeli