EkonomijaVesti

Otvoren konkurs Ministarstva turizma Izbor za najbolje turističko selo u Srbiji i ove godine

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić pozvala je sve lokalne samouprave da se prijave na konkurs za izbor najboljeg turističkog sela Srbije u 2022. godini.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, Matić je istakla da će, imajući u vidu da je prethodna godina bila veoma uspešna i da je Mokra Gora proglašena za jedno od najboljih sela, i ove godine nastojati da svet prepozna atrakcije ruralnih destinacija u Srbiji koje na najbolji način oslikavaju autentičnost kulture u Srbiji.

Matić je navela da se ovim konkursom podstiče razvoj inovacija i preduzetništva, unapređuje turistički proizvod i način života zajednice i promocija prirodnih i kulturnih resursa sela u Srbiji.

Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija raspisala je Konkurs za izbor najboljih turističkih sela u nameri da se identifikuju najbolji primeri inovativnog razvoja i pristupa turizmu u ruralnim oblastima, sa osnovnim ciljem da turizam postane jedan od pokretača pozitivne transformacije, ruralnog razvoja i blagostanja zajednice.

Autor: Redakcija Biznis.rs

Foto: TO Zlatibor

Podeli