DruštvoVesti

Održana komemoracija Branku Gogiću

U Beogradu je danas održana komemoracija tragično stradalom Branku Gogiću, visokom funkcioneru Socijaldemokratske partije Srbije.

Minutom ćutanja najpre je odata pošta tragično nastradalom Gogiću.

Brankov dugogodišnji prijatelj i saradnik, potpredsednik SDPS-a Jug Radivojević kazao je da je ovo ‘strašan’ trenutak za sve.

“Ovo je u poslednjih 13 godina jedino okupljanje bez njega. On je bio čovek koji je išao ispred vremena, možda je upravo zbog toga tri dana pre svog 45. rođendana završio ovozemaljski život. Brzina života vodi nad u sunovrat, potreba da doprinesemo koliko je Branko doprineo. Bio je čovek kome ništa nije bilo teško. Prokrstario je Srbijom, imao odlučujuću ulogu u formiranju svakog odbora SDPS-a u Srbiji. Profesionalno se bavio politikikom, ali je bio atipičan političar, kao što je Rasim atipičan, kako smo svi mi koji smo se okupili oko Rasima koji zrači plemenitošću, dobrotom, empatijom prema drugima. Mnogo toga smo naučili od Branka. Ostaće za ponos porodici i svima nama, celokupnoj zajednici. Branko je bio motor čitave organizacije”kazao je Radivojević.

On je izrazio uverenje da će se predsednik SDPS-a Rasim Ljajić, koji je povređen u saobraćajnoj nezgodi, ubrzo oporaviti i kako naglasio nastaviti tamo gde je stao pre tragedije.

Komemoraciji su prisustvovali članovi porodice, predsednik Skupštine Republike Srbije Ivica Dačić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, Gogićeve stranačke kolege, predsedništvo SDPS-a, najviše rukovodstvo SDP-a predvođeno predsednikom Nihadom Hasanovićem, narodni poslanik iz redova te stranke dr Muamer Bačevac, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, brojni saradnici i prijatelji.

Podsetimo, Gogić je u nedelju 10. aprila tragično stradao u saobraćajnoj nesreći kod mesta Ražanj, na autoputu Beograd-Niš.

Branko Gogić rođen je 15. aprila 1977. u Smederevu.

U Beogradu je diplomirao ekonomiju a zatim završio i master studije na smeru “Ekonomska diplomatija”.

Od marta 1999. godine zaposlen je bio u Ministarstvu spoljnih poslova gde je radio u Direkciji za imovinsko pravne i finansijske poslove ministarstva, a zatim u generalnim konzulatima i ambasadama Republike Srbije u Rijeci, Zagrebu i Beču. Od januara 2009. godine rado je u Diplomatskom protokolu.

Kao konsultant, radio je na mnogobrojnim projektima širom Srbije. Član je SDPS od njenog osnivanja, 2009. godine.

Narodni poslanik bio je u sazivu 2012 – 2014. godine. Godinu dana je radio kao koordinator SDP Srbije nakon čega je izabran na mesto predsednika Izvršnog odbora.

Gogić je bio vršilac dužnosti direktora preduzeća Emisiona tehnika i veze od 2014. godine i ujedno jedan od najbližih saradnika Rasima Ljajića.

Gogić je iza sebe ostavio ćerku i suprugu Nadu Gogić.

 

Senada Kalić

Podeli