DruštvoVesti

Hasanović: Sve ljude potresla vest o saobraćajnoj nesreći, smrti Gogića i teškim povredama našeg lidera Rasima Ljajića

Vijest o saobraćajnoj nesreći u kojoj je visoki funkcioner SDPS-a Branko Gogić tragično izgubio život, predsjednik stranke Rasim Ljajić teško povrijeđen, potresla je sve ljude, izjavio je predsjednik Sandžačke demokratske partije, Nihad Hasanović.

“Nažalost, izgubili smo našeg velikog prijatelja, brata, Branka Gogića. Više od 15 godina smo zajedno prolazili i kroz lake i teške trenutke, ovaj danas je najteži. Njegovoj porodici izražavam najiskrenije saučešće. Koliko god da nas boli, svjesni smo da je njegovoj porodici najteže i za njih ćemo biti tu, njihova podrška, koliko je moguće utjeha”, rekao je Hasanović.

Hasanović je sa partijskim kolegama i prijateljima Rasima Ljajića do kasno sinoć bio u Nišu. Uvjeren je da je oko Ljajića tim najboljih ljekara koji će mu pomoći da se brzo oporavi.

“Što se tiče našeg lidera Rasima Ljajića, njegovo stanje je stabilno nije životno ugrožen, njega neprekidno prati konzilijum ljekara i zaista imamo puno povjerenje u njih da će mu pružiti najbolju negu. Mi smo optimistični i Rasim ima dobre šanse za brz oporavak, mi želimo da nam se što prije vrati, treba nam njegova energija i harizma”, kazao je Hasanović.

Javnost u Novom Pazaru i dalje sa pažnjom prati situaciju i Ljajićevo liječenje u Nišu. Građani Novog Pazara uvjereni su da je Rasim imao sadake, te da je uz sreću preživeo tešku saobraćajnu nesreću.

“Rasim je prije svega dobar čovjek. To znaju svi koji su mu se nekada obratili za pomoć. Ja duboko vjerujem da ga je ta njegova dobrota i sačuvala u ovom trenutku”, rekao je predsjednik Sandžačke demokratske partije, Nihad Hasanović.

A. N.

Podeli