DruštvoVesti

Ljajić stabilan i komunikativan, pod stalnim ljekarskim nadzorom

Prema posljednjim informacijama, osnivač SDP Rasim Ljajić koji je jutros doživio tešku saobraćajnu nesreću je svestan i komunikativan. On je pod neprekidnim nadzorom medicinskog osoblja u jedinici intezivnog liječenja. U toku dana više puta ga je obišao i direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić.

Prema riječima prof. Perišića, situacija u kojoj se pacijent nalazi,  podrazumeva ozbiljne povrede koje on i ima. Dijagnostika koja je urađena odmah po prijemu pacijenta, pokazala je da Ljajić ima povrede grudnog koša, povrede rebara i povrede glave ali, u ovom trenutku, njegovo stanje ne zahtjeva intezivno hiruško liječenje.

Dijagnostika će biti ponovljena poslije 24h. U ovako teškim incidentima, neke povrede moguće je da se razviju kasnije i zato je dvadesetčetvorosatni neprekidni nadzor i ponovljena dijagnostika neophodna, rečeno je RTV NP.

Konzilijum ljekara koji je formiran u UKC Niš donijeće odluku o tome šta je najbolje kada je u pitanju liječenje Ljajića. On je u ovom momentu apsolutno stabilnih vitalnih parametara i nije životno ugrožen.

A.N.

Podeli