EkonomijaVesti

Korona virus opet prizemljio avione u Velikoj Britaniji

Kompanija EasyJet otkazala je više od 200 letova tokom vikenda i najavila da će u ponedjeljak biti otkazano još njih 60, a brojne letove je otkazao i British Airways. Broj oboljelih članova posada aviona ne prestaje rasti (EPA)

Značajno širenje COVID-a 19 u Velikoj Britaniji primorao je aviokompanije, uključujući EasyJet i British Airways da otkažu stotine letova u posljednjih nekoliko dana jer broj oboljelih članova posada aviona ne prestaje rasti, javlja Reuters.

Engleska je ranije ove godine ukinula sva ograničenja u vezi s epidemiološkim mjerama, uključujući zakonsku obavezu samoizolacije kada je test pozitivan i potrebu za nošenjem maski na javnim mjestima.

Broj oboljelih počeo je rasti u Velikoj Britaniji početkom prošlog mjeseca, a do 26. marta procjenjivalo se da je jedna od 13 osoba pozitivna na korona virus, što je najveća brojka od početka pandemije.

Problem za cjelokupan aviosaobraćaj

Kompanija EasyJet otkazala je više od 200 letova tokom vikenda i najavila da će u ponedjeljak biti otkazano još 60 letova.

British Airways je u nedjelju otkazao manji broj letova navodeći da problem sa korona virusom utiče na aviokompanije, aerodrome i cjelokupan aviosaobraćaj, prenosi Tanjug.

IZVOR: AGENCIJE

Podeli