KulturaVesti

Završen Festival stvaralaštva mladih

Festival stvarlaštva mladih u Novom Pazaru uspešno je završen sinoć revijalnim nastupom najuspešnijih srednjoškolaca. Tokom 23 večeri festivala svoj talenat i kreativnost iskazalo je više od dve hiljade mladih predstavnika osnovnih i srednjih škola.

Program finalne večeri Festivala trajao je tri sata, jer je po oceni stučne komisije dosta učesnika zaslužilo revijalno predstavljanje u završnici. Festival stvaralaštva mladih prevazišao je očekivanja organizatora, s obzirom na dvogodišnju pauzu.

”Nismo mnogo očekivali od ovog festivala zato što smo imali pauzu od dve godine. Bilo je dosta pauze i u školama, što se tiče nastave, raspusta, online nastave. Međutim mogli smo videti svake večeri fantastične učesnike u svim disciplinama koje FSM sam po po sebi sadrži. Organizovali smo i završne večeri festivala. Festival je bio revijalnog karaktera ove godine, ali smo ipak odlučili ove godine tri večeri budu rezervisane za reviju najboiljih tačaka”, izjavila je glavna koordinatorka FSM Hasna Ziljkić.

Za osnovce su predhodno organizovane dve finalne večeri. Na ovogodišnjem festivalu, namasovnijoj manifestaciji za mlade u gradu mladih, kroz muziku, pesmu, igru, dramsko stvaralaštvo, film, oratorstvo, folklor i likovno stvaralaštvo, publici se predstavilo više od 2000 učenika osnovnih i srednjih škola.

S.Lj.

Podeli