DruštvoVesti

Stručna praksa za najbolje studente

Najbolji studenti Državnog univerziteta u Novom Pazaru, sa Departmana za tehničke nauke potpisali su danas u Gradskoj upravi ugovore o obavljanju stručne prakse. Reč je o studentima koji su, zbog ostvarenih rezultata i stipendisti grada.

„Četiri najbolja studenta u svojim generacijama, budući inženjeri građevine i arhitekture, koji su zaključkom Vlade Srbije odabrani da u Gradskoj upravi za izvorne i poverene poslove obave stručnu praksu, počeće sa programom od prvog aprila. Sem njih četvoro, zaključkom Vlade obuhvaćena su još dva studenta koji će svoju stručnu praksu obaviti u Predškolskoj ustanovi „Mladost“, rekao je načelnik Gradske uprave Džemil Divanefendić.

„Grad godinama unazad izuzetno vodi računa o najboljim studentima, mlađim naraštajima i to ne samo kroz proces stipendiranja. Realizovanjem zaključka Vlade obezbeđujemo uslove za usavršavanje, obavezali smo se da finansiramo obavljanje stručne prakse“, kazao je načelnik Uprave.

On je istakao da grad podržava najbolje izdanke mladih generacija i podsetio da najuspešniji studenti državnih univerziteta u Srbiji svake godine imaju mogućnost da konkurišu za stipendije.

„Želimo da mladi, uspešni ljudi ostanu ovde, da rade sa nama i da svi zajedno damo doprinos boljitku svih naših građana“, rekao je načelnik GU, podećajući da je na osnovu zaključenih sporazuma sa novopazarskim univerzitetima i njihovim studentima omogućeno da obave stručnu praksu od 80 radnih sati.

Podeli