DruštvoEkonomijaVesti

Uručeni ugovori polaznicima programa Stručna praksa i korisnicima sredstava programa zapošljavanja

Predstavnici novopazarske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje podelili su ugovore polaznicima stručne prakse i korisnicima sredstava programa zapošljavanja. Njima su ugovore dodelili direktor Nacionalne službe za zapošljavanje, Zoran Martinović, gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac i direktor novopazarske Filijale NSZ, Fahrudin Đekić.

I poslodavci i pojedinci, dobitnici ugovora zadovoljni su što su izabrani u ovom krugu i apeluju na sve građane Novog Pazara da koriste sve subvencije koje država preko lokalne filijale daje.

“Sjajna je saradnja sa našom filijalom ovde u Novom Pazaru, i rekao bih, da iz godine u godinu, sve se više poslodavaca prijavljuje za naše programe. Na ovaj nači dobijaju radnike koji uglavnom ostanu da rade i nakon završetka programa” – rekao je generalni direktor NSZ Zoran Martinović.

Nacionalna služba za zapošljavanje ima različite programe za smanjeje nezaposlenosti različitih kategorija, a danas su podeljene odluke o dva programa: program zapošljavanja teže zapošljivih lica i program stručne prakse.

Mnogi programi za smanjenje nezaposlenosti Nacionalne službe su i dalje aktuelni i otvoreni pa su učesnici današnjeg skupa pozvali i poslodavce i pojedince da se prijave

 

Podeli