DruštvoEkonomijaVesti

Kačapor: ‘’Tešanj je mala Švajcarska usred Bosne’’

Gostujući u Vestima RTVNP direktor Regionalne razvojne agencije Sandžaka SEDA Samir Kačapor ocenio je da je poseta privredne delegacije Novog Pazara Tešnju od izuzetnog značaja, kako za organizaciju koju predvodi, tako i za privredu Novog Pazara uopšte. Dogovorena je i uzvratna poseta tešanjskih privrednika Novom Pazaru. Takođe, Kačapor je pozvao novopazarske privrednike da sa delegacijom Grada Novog Pazara učestvuju na Sajmu privrede u Tešnju, koji će biti održan u septembru ove godine.

‘’Nosimo jako pozitivne utiske, ne samo ja već i privrednici i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i njegovi saradnici. Tešanj je jako razvijen grad u privrednom i svakom drugom smislu. Ono što smo mi videli jeste zaista ekonomski bum, mala Švajcarska u sred Bosne’’, izjavio je Kačapor.

Istakao je da je inicijativa potekla od lidera SDP-a Rasima Ljajića koji je ranije posetio Tešanj,  njihov sajam, i upoznao se sa predstavnicima Biznis udruženja.

‘’Gospodin Ljajić je nama predložio da gradonačelnik napravi ekipu lokalnih privrednika i naše agencije. Poseta je od izuzetnog značaja za nas i privredu Novog Pazara uopšte, jer smo stekli nova iskustva u oblasti privrednog razvoja, na primeru jedne opštine koja u svakom smislu podržava svoju poslovnu zajednicu’’, rekao je Kačapor.

Zaključio je da su veze sa privrednicima zemalja regiona, u ovom slučaju Bosne i Hercegovine važne radi uspostavljanja lakših i bržih kontakata sa evropskim i svetskim firmama, i plasmana naših proizvoda na inostrano tržište.

S.Lj.

 

Podeli