PolitikaVesti

Ljajić: Autoput je naša autonomija

Održan je spektakularni predizborni skup u dvorani Pendik u Novom Pazaru, kojem je prisustvovao veliki broj članova i simpatizera Sandžačke demokratske partije.

Prisutnima se  na skupu obratio osnivač Sandžačke demokratske partije Rasim Ljajić.

 

 

On je govorio o projektima koji će se raditi u narednom periodu  u Novom Pazaru i Sandžaku u cilju daljeg razvoja ovog regiona.

Ljajić je zahvalio građanima, koju pružaju  veliku podršku u ovoj kampanji i sto su prepoznali važnost parlamentarlnih izbora, te rekao da je SDP najjača politička partija što je dokazano i na ovom skupu, gde su simpatizeri SDP-a  pokazali najviše energije.

” Ovi izbori su važniji od lokalnih pre dve godine. U politici nema minulog rada, bez obzira koliko veliki uspesi bili. Treba da pokažemo da je ovo najjača politička stranka u Sandžaku. Mi se bavimo nama i budućim projektima koje treba da realizujemo. Ne nasedajte na prevaru. Ovaj glas vredi, glas koji dajete Muameru Bačevcu vredi. On će opravdati vaše poverenje. Lista” Zajedno možemo sve” je naša lista i želimo da ona pobedi. Ti koji nas napadaju 30 godina pričaju o autonomiji.Naša autonomija je auto-put koji je danas počeo da se gradi. Mi smo prepreka za lažna obećanja. Kad glasate za SDP, glasate za bolji život, nove škole, auto-puteve, zdravstvene institucije. Naša politika je da imamo srećnog, bogatog i zadovoljnog čoveka. Dve milijarde dinara je kroz različite subvencije obezbeđeno za poljoprivrednike  Novog Pazara, Tutina i Sjenice. Vučić je naš predsednicki kandidat. To ne krijemo. Ne glasamo iz ljubavi ,nego zato što je najbolje za naš narod. Nijedan predsednik nije dolazio toliko u Pazar kao Vučić. Glas dajemo onome ko je uradio nešto za Pazar, za Sandžak. Imamo spremnih projekata 150 miliona evra za Novi Pazar. Za Sandzak 200 miliona evra. Nikad toliko novca nije uloženo u ovaj kraj. Hoćemo li to propustiti? Svesni smo odnosa Srba i Bošnjaka. Želimo da gradimo mostove poverenja. I u najtežim vremenima smo održali dobre odnose. Imamo iste potrebe,a  dovodjenje investitora je naš prioritet”, rekao je Ljajić.

On je na kraju pozvao sve da i narednih 13 dana budu aktivni kao i do sada, te da ja cilj da na  izboriima,  ova politička opcija ostvari najbolje rezultate.

Vučić: Moju iskrenost merite po delima

 

Na skupu se obratio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Džabe su nam putevi ako ne izgradimo poverenje. Želimo najbolji rezultat od svih koje smo do sada imali.Naši ljudi iz Beograda ne razumeju koliko je važno poštovati druge i drugačije. Za sve ono što uradim u Pazaru ili u Sandžaku meni spočitavaju zašto baš tamo. Tako i Rasimu spočitavaju. Niko nije bezgrešan, ali u poslednjih 10 godina dao sam sve od sebe da čuvamo mir i stabilnost, već da izgrađujemo najbolje odnose između Srba i Bošnjaka. Ja vas molim da sudite po delima. Kakve su vam škole, putevi…Spremni smo da uložimo desetine miliona evra za Kliničko bolnički centar u Novom Pazaru. Sutra kreće put prema Ribariću.  Kreće i brza saobraćajnica Kraljevo – Raška – Novi Pazar. Mogao sam da ne dođem… Nisam ja ovo radio za glasove. Vratićemo Školsku upravu u Novi Pazar. Ojeljenje privrednog suda ne možemo da vratimo, ali mogu studije da dođu u Novi Pazar. Rasim je ponosni Bošnjak, ja ponosni Srbin. Možda vi mene ne volite, ali ja vas volim. Moju iskrenost merite po delima”, rekao je Vučić.

Sportska dvorana bila je prepuna simpatizera i članova Sandžačke demokratske partije iz ovog kraja, koji su došli da daju podršku najjačoj stranci u regionu.

 

 

Podeli