DruštvoVesti

Siniša Mali: Najbolji studenti imaće plaćenu praksu u javnim službama

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je Vlada Srbije na današnjoj sednici usvojila Zaključak kojim se predviđa da najbolji studenti treće, odnosno četvrte godine osnovnih akademskih i integrisanih studija u školskoj 2021/2022. godini, imaju plaćenu praksu u državnim organima i javnim službama.

Mali je na svom Instagram profilu objavio da je predviđeno da se obezbedi obavljanje plaćene stručne prakse počev od 1. aprila ove godine, u trajanju od tri meseca.

Naveo je da se praksa može obavljati u ministarstvima, upravama u sastavu ministarstava, jedinicama lokalnih vlasti, javnim preduzećima, ustanovama i kod drugih korisnika javnih sredstava.

“Na ovaj način želimo da pružimo najboljim studentima priliku da još tokom studija steknu praktična znanja i radno iskustvo, što im po završetku fakulteta može značajno pomoći pri zapošljavanju”, napisao je Mali.

Istakao je da su mladi budućnost naše zemlje i dodao da je to samo još jedan od načina da im se pokaže da država misli na njih i da ih kontinuirano podržava.

Mali je kazao i da je to samo jedan od rezultata razgovora sa predstavnicima studenata i studentskih organizacija.

Najavio je da će biti još lepih vesti.

 

Izvor: Tanjug

Podeli