DruštvoVesti

Sneg u martu: Golija neprohodna, u Novoj Varoši vanredna situacija

U pojedinim planinskim područjima palo je i do pola metra novog snega, a na snazi su zabrane saobrćaja za teretna vozila preko Zlatibora i Tare.

“Saobraćaj se odvija usporeno, očekuje se da do popodnevnih sati bude ukinuta zabrana saobraćaja za teretnjake. Apeljumo na sve vozače da ukoliko se nađu iza čistača na putu da ga ne pretiču, jer to može usloviti potpunom kolapsu u saobraćaju na planinskim prevojima”, kaže Alen Mušanović iz “Puteva Užice”.

Usled obilnih snežnih padavina put preko Golije od Ivanjice ka Novom Pazaru ponovo je u potpunom prekidu. Snežni nanosi ispod Jnakovog kamena dostižu visinu od nekoliko metara.
“I pored svih napora putara usled jakog vetra i snega put Preko Brdo – Odvraćenica je neprohodan za saobrćaj. Tek po prestanku padavina putari sa mehanizacijom će moći izaći na teren i krenuti sa raščićavanjem. Ostali putni pravci na teritoriji Ivanjice su prohodni”, kaže Vitomir Arsović.
Vanredna situacija i dalje na snazi u Novoj Varoši

Na teritoriji opštine Nova Varoš putevi do pojedinih sela su potpuno zavejani, stoga je u četiri mesne zajednice i dalje na snazi vanredna situacija.

“Tokom prethodnih dana napadalo je oko preko 30 centimetara novog snega, ali najveći problem putarima pravi jak vetar koji je fromirao visoke smetove i presekao putne pravce u dužini od 100, a negde i do 500 metara. Svi ti snežni nanosi ne mogu da se osposobe i učine porhodnim na tim našim lokalnim putevima bez neke teške građevinske mehanizacije”, izjavio je Radosav Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš.

Izvor: RINA

Podeli