DruštvoVesti

Tasyapi izgradnjom autoputa spaja bratske narode

Projekat izgradnje autoputa Beograd – Sarajevo ima jedinstven značaj za razvoj Srbije i Bosne i Hercegovine ali i samog regiona i stvara jedinstvenu priliku za unapređenje saradnje i poslovanja obe države kroz razvoj domaćih i stranih investicija, omogućava brži protok ljudi i robe, što će značajno uticati na dodatni ekonomski razvoj.

Balkanski region se u prošlosti suočavao sa ozbiljnim zajedničkim problemima i uvereni smo da će izgradnja autoputa Beograd-Sarajevo omogućiti kvalitetniji i sigurniji život za građane obe države, ali i bolje povezivanje čitavog regiona. Kao kompanija, Tasyapi je ponosan što predstavlja tursku građevinsku industriju u ovom projektu mira, kroz projektovanje i izgradnju ovog izuzetno važnog projekta.

FOTO: PROMO

Izgradnja mosta tece planiranim tokom sto predstavlja jedan od zahtevnijih radova na projektu izgradnje autoputa Sremska Rača- Kuzmin.

Osim sto most predstavlja vrhunsko gradjevinsko dostugnuce, jos veci znacaj ima sto povezuje dve drzave I bitan je cinilac u samim dobrosusedskim odnosima naroda koji zive na ovim prostorima, samim tim najvazniji je deo izgradnje autoputa mira.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vucic prilikom proslonedeljne posete je naglasio da je veoma zadovoljan tokom kojim se odvijaju radovi i posebno istakao da je most na Savi kod Sremske Race jedan od najkvalitetnije izgrađenih mostova u Srbiji i zahvalio se kompaniji Tasyapi na tome.

FOTO: PROMO

Rekonstrukcija magistralnog puta Novi Pazar-Tutin

FOTO: PROMO

– Reč je o projektu koji je od posebnog značaja za građane i privredu tog dela Srbije. Konkretno u ovom slučaju, angažman kompanije Tasyapi obuhvata izradu plana detaljne regulacije, projektovanje i izvođenje radova na rekonstrukciji državnog puta II-A reda. Projekat je sam po sebi veoma kompleksan i izazovan jer je u pitanju jedna od tezih deonica za rekonstrukciju zbog svog geografskog polozaja.Radovi su skoro privedeni do samog kraja uz maksimalan trud osoblja kompanije Tasyapi koja je za potrebe ovog projekta samostalno obezbedila preko potreban materijal sa svog kamenoloma, oformila asfaltnu bazu i ukljucila svu neophodnu mehanizaciju i radnu snagu.Bitno je da naglasimo i da radovi ne usporavaju život građana Novog Pazara, Tutina i okolnih mesta, naprotiv, cesto i radnici na terenu izlaze u susret lokalnom stanovnistvu.

Izgradnja stambenih jedinica za pripadnike snaga bezbednosti u Nisu i Vranju

Izgradnja stambenih objekata za pripadnike snaga bezbednosti Republike Srbije u Vranju je uspešno završena 2020. godine. Kompanija Tasyapi je izgradila četiri visespratna stambena objekta sa ukupno 186 stanova za pripadnike snaga bezbednosti. Trenutno se gradi pet visespratnih stambenih objekata u Nišu, takođe za pripadnike snaga bezbednosti Srbije, koje će imati ukupno 190 stanova. Određeni problemi sa zaostalim minsko-eksplozivnim sredstvima iz vremena NATO bombardovanja i situacija sa pantemijom korone su nazalost usporili samu dinamiku radova na ovom projektu ali ocekivani završetak radova se očekuje krajem proleca 2022. godine.

Kompanija Tasyapi ce nastojati da i u buducnosti svojim delatnostima doprinosi ocuvanju odnosa medju zemljama Balkanskog regiona i da Srbiju pozicionira na evropskoj mapi modernih i sigurnih saobracajnica.

Blic

Podeli