Sport

Povratak tradicije: Novi Pazar domaćin Ramazanskog turnira u malom fudbalu

Posle četiri godine pauze, u takmičarski kalendar vraća se Ramazanski turnir u malom fudbalu, koji je će ove godine biti održan 28. put.

“Pod pokroviteljstovom Grada Novog Pazara, naša Ustanova za sport i Sportski savez odlučili su tradicionalnoj manifestaciji vrate stari sjaj. Radi o jednoj od najmasovnijih amaterskih fudbalskih priredbi u regionu”, rekao je predsednik Organizacionog odbora 28. Ramazanskog turnira u malom fudbalu Emir Mehmedović.

Nagradni fond u seniorskoj konkurenciji iznosi 700.000 dinara, dok su kod mlađih kategorija, uz medalje i pehare, predviđene i robne nagrade.

“Imaćemo sve kategorije, od poletaraca do veterana. Napominjem da će cicibani, poletarci, petlići i pioniri biti podeljeni u dva godišta. Pozivam sve sugrađane da daju podršku ovoj manifestaciji”, kazao je direktor turnira Nermin Zećirović.

Organizatori su izrazili očekivanje da će novopazarski fudbalski klubovi i škole fudbala učestvovati u velikom broju.

“Nadam se da će pored Novog Pazara, tu biti i ostali gradski kolektivi. Nadam se da će biti i ekipa iz drugih sredina. Želja nam je da sve bude na visokom nivou”, naveo je član Organizacionog odbora 28. Ramazanskog turnira u malom fudbalu Haris Dragolovčanin.

Enes Gegić je dugogodišnji učesnik Ramazanskog turnira, najpre kao igrač, a potom kao neko ko brine o suđenju i regularnosti.

“Zavisno od prijava, odredićemo i broj sudija. Nadam se da će s te strane sve biti u redu jer su to sudije koje već sude ligaška takmičenja”, rekao je Gegić, koji će i na predstojećem turniru predsedavati sudijskom komisijom.

Prijave su otvorene do 31. marta, a vrše se u prostorijama gradskog Sportskog saveza u Sportsko-sajamskoj ustanovi Pendik, gde će biti igrane i utakmice 28. Ramazanskog turnira u malom fudbalu.

“Verujem da će tribine biti dobro popunjene. Potrebno je da svi zajedno probamo da postavimo prave temelje, kako bismo iz godine u godinu nastavili da unapređujemo turnir”, zaključio je član Organizacionog odbora 28. Ramazanskog turnira u malom fudbalu, dugogodišnji prvotimac futsal tima Novog Pazara Elvedin Sadović.

M. Minić

Podeli