Sport

Sivić pred Radnički 1923: Tri boda su jedini cilj (utorak, 16.00)

Trener fudbalera Novog Pazara Tomislav Sivić rekao je danas, uoči utakmice na domaćem terenu protiv Radničkog 1923 iz Kragujevca, da je jedini cilj njegovog tima da osvoji tri boda.

“Sve ćemo uraditi da dođemo do pobede. Ekipa se podigla. Uradili smo u Nišu puno dobrih stvari. Naravno, ima i grešaka, ali za tri dana rada sam zadovoljan. Želja i htenje bili su prisutni. Potrebno je da na sve to dodamo još malo i da dobijemo Kragujevčane, koji imaju isti cilj kao i mi”, rekao je Sivić.

Radnički 1923 je pretposlednji, 15. u elitnom takmičenju sa 19 bodova, a slabiji je jedino Novi Pazar, koji je osvojio bod manje.

“Najviše ih je pojačao oporavak Marka Mirića. On je jako bitan za njihovu igru. Tu je i iskusan trener (Nenad Lalatović), koji dobro poznaje ligu. Ipak, ne bih se toliko bavio njima. Mislim da i mi imamo dobre igrače. U Nišu su pokazali da mogu mnogo više, a jedino im je trebalo samopouzdanja. Zato je taj bod bitan”, ocenio je Sivić.

“Ovo će biti drugačija utakmica od prethodne. Domaćini smo. Nema tu mnogo filozofije. Potrebno je da dobijemo, u možda i ne u toliko lepoj utakmici. Jedino što se broji su tri boda”, dodao je on.

Prvotimac Novog Pazara Milan Joksimović izrazio je uverenje da pobeda domaćina neće da dođe u pitanje.

“Stalno smo u donjem delu tabele, na nekome od tri poslednja mesta, pa je logično da svaki meč igramo pod pritiskom. Bod iz Niša nam mnogo znači za samopouzdanje. Vratili smo veru u sebe. Znamo koliko možemo. Svi jedva čekamo utakmicu i pobedu. Kvalitetan smo tim i mislim da kući imamo velike šanse”, zaključio je Joksimović.

Novi Pazar i Radnički 1923 igraju u utorak od 16 časova na Džaizkoin areni.

M. Minić

Podeli