PolitikaVesti

Dr Muamer Bačevac u Skupštini Srbije ugostio članove Foruma mladih SDP

Članovi Foruma mladih Sandžačke demokratske partije posjetili su Skupštinu Srbije. Sa narodnim poslanikom SDP dr Muamerom Bačevcom, koji im je bio domaćin, razgovarali su o idejama i njihovoj realizaciji kroz političko djelovanje te se upoznali sa nadlježnostima Skupštine.

Omladina Sandžačke demokratske partije okupljena oko Foruma mladih čini najbrojniju omladinsku političku organizaciju. Svakog dana pridružuje im se sve više mladih i obrazovanih. Za sve njih organizovan je odlazak u Beograd i posjeta republičkim ustanovama. Mladi su tokom dana posjetili Narodnu Skupštinu Republike Srbije, gdje ih je dočekao dugogodišnji narodni poslanik SDP i predsjednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, dr Muamer Baćevac.

U razgovoru sa njim mladima je pojašnjeno kako funkcioniše Parlament i šta su sve nadlježnosti tog predstavničkog tijela i nosioca ustavotvorne i zakonodavne vlasti. Mladi su izrazili svoje ideje i upoznali se sa načinima političkog djelovanja.

Predsjednik Foruma mladih SDP, Tarik Rupić, rekao je da su omladinci te partije izarzili zahvalnost na prijemu i današnjem razgovoru, te da očekuju da će Novi Pazar i njihova stranke i dalje imati zastupnike u Parlamentu Srbije kakav je Bačevac, kako bi se i u narednom periodu zastupali stavovi i interesi mladih iz Sandžaka, što je, kaže Rupić, Bačevac mnogo puta činio.

U Narodnoj Skupštini Bačevac je bio glas naroda ovog kraja, posebno mladih ljudi. Njegovim djelovanjem čulo se za mnoge probleme, iznašla su se rješenja i inicirana je realizacija mnogih značajnih projekata. Sa time će se nastaviti i u narednom periodu jer je cilj SDP da gradi partnerstva i bude važan faktor u vlasti, kako bi se za Sandžak obezbjedilo što više investicija države, zaključili su članovi Foruma mladih tokom današnje posejete Skupštini Srbije.

A. Nićiforović

Podeli