RegionVesti

Podgorica: Održan protest protiv formiranja manjinske vlade

U Podgorici je večeras održan protest protiv formiranja manjinske vlade. Smijenjeni predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić pozvao je građane na odbranu narodne volje.

Već drugu sedmicu za redom, nakon što je izglasano nepovjerenje Vladi Zdravka Krivokapića, u Podgorici je održan protest, u organizaciji Demokratske Crne Gore.

Pregovore o formiranju manjinske vlade inicirao je predsjednik GP URA Dritan Abazović i istakao da bi Crna Gora do polovine marta mogla dobiti manjinsku vladu, koju bi osim URA-e, činile i manjinske partije i još neki subjekti.

Lider Demokrata i smijenjeni predsjednik Skupštine Aleksa Bečić zahvalio je građanima što “brane istinske vrijednosti demokratske, evropske i evroatlantske Crne Gore”.

“Crnoj Gori trebaju ekonomski prosperitet i sloga”, rekao je Bečić, navodeći kako nema više formalno-pravne mogućnosti da se po kratkom postupku u februaru izabere manjinska vlada. On tvrdi i da je projekat 49 poslanika propao i prije nego što je počeo.

“Jedina linija razdvajanja je na one koji ne žele saradnju sa DPS-om, to smo mi, i one druge koji su sada spremni da stvore parlamentarnu većinu sa DPS-om”, kazao je Bečić.

Magistrant Filozofskog fakulteta Marko Popović rekao je da su se okupili da bi odbranili budućnost omladine i djece, a ne fotelja.

“Crna Gora je dobila šansu i put ka budućnosti. Na nama je da li ćemo se priključiti tom putu. Na nama je da li ćemo da budemo dobri igrači ili ćemo biti nijemi posmatrači, kako je to narod bio decenijama”, rekao je Popović.

U ime srednjoškolaca obratio se maturant Ekonomske škole Mitar Paunović, koji je kazao da se prodaju njegovi i glasovi njegovih roditelja.

“Preuzeo sam rizik da se nekom zamjerim, ali sam do kraja privržen vrijednostima za koje ću se do kraja boriti”, rekao je Mitar Paunović, pozivajući da se onima koji nijesu na protestu ne upućuju ružne riječi.

On je rekao da je rješenje krize jedino moguće unutar aktuelne parlamentarne većina, a ako se to ne desi, kako je rekao, trebalo bi ići na vanredne izbore.

Protestu su prisustvovali i poslanici Demokrata Momo Koprivica, Danilo Šaranović, Vladimir Martinović i Boris Bogdanović, kao i ministri finansija i ekonomskog razvoja Milojko Spajić i Jakov Milatović.

Naredno okupljanje zakazano je za narednu srijedu.

 

Izvor: AA

Foto: Miloš Vujović/AA

 

Podeli